Erkend inspecteur voor gebouwgebonden installaties

Als erkend inspecteur keurt Auke de Vries uw elektrische, gas-, water- en verwarmingsinstallaties. U woont en werkt daardoor veilig. Ook voldoet u aan eventuele eisen van verzekeraars en zorgt u voor een veilige werkomgeving van uw medewerkers.

Keuring van elektrische installaties voor bedrijven

Arbowetgeving eist van bedrijven dat zij hun medewerkers een veilige werkomgeving bieden. U toont dat aan door uw elektrische installaties periodiek te laten keuren. Verzekeraars stellen het als voorwaarde aan boerenbedrijven om het bedrijf überhaupt te willen verzekeren. Het gaat hierbij om de NEN 3140-keuring op bestaande elektrische installaties.

Erkend inspecteur voor woning-APK

Er zijn daarnaast proeven om een ‘APK’ op woningen in te stellen. Bij een woning-APK controleert De Vries de elektrische, gas- en leidingwaterinstallaties op veiligheid. Deze keuring is niet verplicht, maar zorgt wel voor meer veiligheid.

CV-ketel aansluiten alleen door gediplomeerd monteur

Ook is er wetgeving in de maak dat vanaf 2019 alleen gediplomeerde monteurs cv-ketels mogen aansluiten. Dit om een kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen. Auke de Vries beschikt over de papieren hiervoor.

Erkend inspecteur voor wijde regio rondom Balk (Zuidwest-Friesland)

Auke de Vries keurt gebouwgebonden installaties in de wijde omgeving van Balk, zoals de gehele Zuidwesthoek van Friesland en de Noordoostpolder.