Erkend installateur verwarming

Wilt u zeker en langdurig in een veilig verwarmde woning woning? Laat Auke de Vries u dan adviseren over de juiste verwarmingsinstallatie voor uw woning.

Door uw verwarmingsinstallatie regelmatig te keuren en te onderhouden, kunt u decennia plezier hebben van uw verwarming.

CV-ketel of liever een zonneboiler of warmtepomp?

De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van een hr-cv-ketel. Deze kan uw woning verwarmen via radiatoren of vloer- of wandverwarming. Zonneboilers en warmtepompen zijn goede duurzame alternatieven voor een cv-ketel. Of deze geschikt zijn voor uw woning, kan Auke de Vries u vertellen.

Maar het kan zijn dat uw cv-ketel niet meer goed functioneert en daarom onderhoud nodig heeft, omdat de cv-ketel blijft verwarmen terwijl de thermostaat uit staat,  u een vervelend getik of borrelende geluiden in de radiatoren hoort of omdat de druk in de cv-ketel te laag is.

Cv-ketel bijvullen en ontluchten

In de meeste gevallen is het bijvullen van de cv ketel en het ontluchten van de radiatoren voldoende. Hier is in principe geen erkend installatiebedrijf voor nodig, maar wanneer u het zelf niet aandurft, kunt u telefonisch contact met installatiebedrijf Auke de Vries opnemen. Wanneer de cv ketel vaker bijgevuld moet worden, zal de ketel waarschijnlijk vervangen moeten worden.

Kan ik zelf cv aanleggen?

Wij kunnen ons voorstellen dat bij een vervanging van de gehele installatie of alleen de cv-ketel de vraagt speelt of u het zelf kan doen of dat u daarvoor een monteur moet laten komen. Vanaf januari 2019 is het waarschijnlijk verplicht om een gastechnische installatie te laten aanleggen door een erkend gastechnisch monteur. Dit om het risico op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen. Auke de Vries is al erkend gastechnisch monteur.  kunt er daardoor op vertrouwen dat hij uw verwarmingsinstallatie veilig aanlegt.